Župa  Uznesenja Blažene Djevice Marije - efekt

15. VIII VELIKA GOSPA - UZNESENJE BDM NA NEBO

...povratak

UZNESENJE BDM NA NEBO

“Znamenje veliko pokaza se na nebu. Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda.” (Otk 12,1)

Blagdan Marijina Uznesenja, blagdan je njezine punine i blaženstava za koje je bila određena proslava njezine neokaljane duše i njezina djevičanskog tijela, njezina savršenog upriličenja Kristu, uskrišenom od mrtvih. (Pavao VI, “Marialis cultus”)
U srcima hrvatskih vjernika, Marija zauzima osobito mjesto. Njoj su se u čast podizale crkve, ona je bila i ostala nada u bolje sutra. Nju, Kraljicu Hrvata, često smatramo svojom.

Slava Marijine duše prethodila je proslavi njezina slavnog tijela. Uzdignuta je na nebo kao zalog naše buduće slave koju nam je Bog namijenio i gdje nas brižno čeka da se s njome zauvijek radujemo gledajući Boga. “ Blago onima koji su čista srca jer će Boga gledati”! (Mt 5,8)

Marija, Rosa mystica, uzeta u nebo, postala je nada vjernika, okrijepa duše, spas očajnika.
Slavno uzdignuta u nebeski Grad, za nas kod Gospodina posreduje pribavljajući nam milosti vječnog spasenja.
Cilj našeg ovozemaljskog postojanja je nebo. Putovi su teški, bremeniti iskušenjima, slabostima, posrtajima. Ali, na tom putu nismo sami. Na tom nas putu tješi, hrabri, pomaže, “svijetli” naša nebeska Majka, koja je i sama prošla sve kušnje i boli ovozemaljskoga života, ali uvijek uz i sa svojim sinom Isusom Kristom, Kraljem kraljeva, Gospodarom gospodara, uz kojega ćemo mi, nepokolebljivo mu vjerni, postići radosti vječnoga života.

Pridružimo se i mi povorci Marijinih hodočasnika, da molitvom, krunicom, pjesmom, a nadasve čistim srcem proslavimo njen najljepši dan, jer “ ona je majka lijepe ljubavi i straha i spoznanja i svetog ufanja. U njoj je milost svakoga puta i istine, u njoj je svaka nada života i kreposti.” (Sir 24)

Uznesenje Marijino, blagdan je naše župe.

objavljeno 14. kolovoza 2009.

...povratak