Župa  Uznesenja Blažene Djevice Marije - efekt

DOŠAŠĆE – ADVENT

...povratak

Adventski vijenac

Vrijeme je već da se oda sna prenemo jer nam je sada spasenje bliže nego kad povjerovasmo. Noć poodmače, dan se približi! Odložimo dakle djela tame i zaodjenimo se oružjem svjetlosti. Rim 13, 11-12

Došašće, vrijeme je nade, radosnog isčekivanja Božanskog djeteta, vrijeme kad se na naše duše spušta mir, kada osjećamo blizinu Božanstva koje dolazi na ovaj svijet da bi sebi privuklo svako ljudsko srce. Vrijeme Došašća je i pokorničko jer nas pripravlja da budni, raskajana srca isčekujemo Isusov drugi dolazak.
Isus kuca na naša vrata, ulazi u naša srca, očekuje da mu se vratimo, da živimo svoju vjeru, iskreno, milosno.
Došašće je stoga pravo vrijeme za otkrivanje nade koja nije prividna nego je „usidrena“ u Kristu, u našem životu s Njime, u vječnosti.
Kako bismo se što bolje pripravili za dolazak Emanuela, određene su četiri nedjelje Došašća. 
On dolazi k nama naviješten po starozavjetnim prorocima, On čiju je radost osjetio Ivan Krstitelj kad je Marija došla Elizabeti u posjetu, On kojega je navijestio anđeo Gabrijel i kojega je „ neznatna službenica Gospodnja“ rodila kao maleno, krhko dijete na radost i prosvjetljenje svemu svijetu.

Evo, začet će Djevica i roditi Sina, i nadjenut će mu ime Emanuel! Vrhnjem i medom on će se hraniti dok ne nauči odbacivati zlo i birati dobro. Iz 7, 14b-15 ... I upoznat ćete Istinu i Istina će vas osloboditi.

objavljeno 29. studenog 2009.

...povratak