Župa  Uznesenja Blažene Djevice Marije - efekt

USKRS

...povratak

„Ako Krist nije uskrsnuo, uzalud je doista propovijedanje naše, uzalud je i vjera vaša!.. Još ste u grijesima. Onda i oni koji usnuše u Kristu, propadoše. Ako se samo u ovom životu u Krista ufamo, najbjedniji smo od svih ljudi. ( 1Kor15, 14-15)

"Ja sam uskrsnuće i život!", detalj iz župne crkve

Uskrs je dan u kojem se rodilo, razvilo i učvrstilo kršćanstvo. Uskrs je dan u kojem čovjek zaista pripada Kristu jer ga Gospodin, poput Izraelaca, oslobađa ropstva grijeha. Od uskršnje zore, novo proljeće nade obuzima svijet, jer Uskrs nije povijesni trenutak nego početak novoga, vječnoga života. U uskrsno jutro sve je obnovljeno. „ Sa životom smrt se sasta i čudesna borba nasta. Vođa živih pade tada i živ živcat opet vlada.“ (Pr1,10)
Uskrsnuće je najava budućnosti. Dokida staro, uspostavlja novo. Isus svoje uskrsnuće nije upotrijebio da ponizi neprijatelje nego je svoje svjedoke uputio da na tihi način,u Duhu ljubavi, privole ljude novosti života. „Umro je i uskrsnuo da život imaju, u izobilju da ga imaju.“ (Iv10,10)
Sve treba spasiti. To je moguće samo ljubavlju, pomirenjem i praštanjem. „ Ljubite neprijatelje, dobro činite onima koji vas mrze! (Lk6,27) To je novi kvasac. To je budućnost. To je poruka Njegova uskrsnuća.
Uskrsli Gospodin i nas zove na nemoguću misiju u svakodnevici. Budimo poput žena koje ne mogu prestati šutjeti. Isus živi, vidjeli smo ga!

Oj pjevaj, kliči u sav glas:
Iz groba usta Isus spas!
Aleluja, aleluja!

Sretan i blagoslovljen Uskrs!