Božić – Blagdan Kristova rođenja - 2012.

A u tom kraju bijahu pastiri: pod vedrim su nebom čuvali noćnu stražu kod svojih stada. Anđeo im Gospodnji pristupi i slava ih Gospodnja obasja! Silno se prestrašiše. No anđeo im reče: « Ne bojte se! Evo, javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod!

Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin. I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama.» I odjednom se anđelu pridruži silna nebeska vojska hvaleći Boga i govoreći:

« Slava na visinama Bogu,
a na zemlji mir ljudima,
miljenicima njegovim!» (Lk 2, 8-14)

Jaslice, 2012. godina.

Božić, najradosniji je blagdan u kršćanskom svijetu. Blagdan je to neprestane povezanosti Boga s čovjekom. I Riječ je Tijelom postala, On besmrtan, po Božiću postao je smrtnikom, da bismo mi po njemu postali besmrtni. Riječ Božja uzima naše ljudsko tijelo da bi s nama bio jednak u svemu osim u grijehu.

« Bog se počovječio, da se čovjek može pobožanstveniti. ( Sv. Augustin)

Preko Isusa, Bog želi obnoviti svoje veze s čovjekom, želi ga preporoditi, priviti sebi, otvoriti ga svojoj ljubavi, Isus je sveprisutni , bliski Bog, Bog dostupan čovjeku.

«Ljubav Božja prevelika,
Primi pravu put čovjeka:
S neba siđe dolje radi grešnika,
Rodi se u štali, radi čovjeka.»

Božić je obiteljski blagdan. Isus je začet po milosti Duha Svetoga, ali je rođen u obitelji, zajednici muškarca i žene, božanskoj i svetoj ustanovi.

Božić je blagdan mira, pomirenja. Anđeli su navijestili na zemlji mir ljudima dobre volje. Vidjeli su da je nebeski Jeruzalem sagrađen od svih naroda svijeta. Raduje se vojska anđela jer se ljudskom rodu objavilo vječno spasenje.

Bog dolazi tiho, objavljuje se skromno, nenametljivo, svakom čovjeku. Isus je istinsko svijetlo koje prosvjetljuje svakog čovjeka i po kojem, oni koji ga prime, postaju djeca Božja. Božić je rođendan Života koji se neprestano događa u svakom kršćaninu.

«Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. To je uvijek novo otajstvo koje nipošto ne stari time što ga razum spoznaje.» (Sv. Maksim opat)

Sretan Božić!
Na dobro vam došlo Porođenje Gospodinovo!

Razni sadržaji

Saturday the 13th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017