NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA


 

 

 

 

 

O dubino bogatstva, i mudrosti,

i spoznanja Božjega!

Kako li su nedokučivi sudovi

i neistraživi putovi njegovi!

Doista, tko spozna misao Gospodnju,

tko li mu bi savjetnikom?

Ili, tko ga darom preteče

da bi mu se uzvratiti moralo?

Jer sve je od njega i po njemu i za njega!

Njemu slava u vjekove! Amen.   ( Hvalospjev Božanskom milosrđu, Rim11,33-36)

 

Poruka Božanskog Milosrđa " Božji je dar našemu vremenu" i glavna je Gospodinova objava sv. Faustini Kowalskoj koju je 30, travnja 2000. Ivan Pavao II proglasio uzorom koji trebamo nasljedovati na svome duhovnom hodočašću te jedinstvenim  i posebnim udom tijela Kristova što sada posreduje Božje milosrđe za crkvu i cijeli svijet. Isusov život je očitovanje milosrđa Boga našega. On se saginje nad svakom ljudskom bijedom, fizičkom, moralnom, nad svakim bićem koje ima potrebu sućuti, nježnosti, potrebu shvaćanja i praštanja

"Do neba je Gospodine, dobrota tvoja" (Ps36,6). Svi smo mi ponekad okrutni, grešni, rugamo se tuđim patnjama, bolima ali ti, Isuse, nazivaš nas svojim prijateljima, blagoslivljaš nas, s križa nam opraštaš. Umireš za nas i nadvladavajući smrt, donosiš nam život i otvaraš raj. Ti nas obasjavaš svojim božanskim svjetlom, ispunjaš ljubavlju i duhom mudrosti i razuma. Isuse, pomozi nam da ostanemo čisti, neokaljani, da naša bijeda postane prijestolje Božanskog milosrđa.

" Sada je vrijeme da se okrenemo njegovu milosrđu i da " nađemo utjehu u svim našim tjeskobama i strahovima"

( I.Pavao II u svetištu Božanskog milosrđa u Poljskoj)

Isuse, uzdam se u te! sažetak je poruke i pobožnosti Božanskog milosrđa, jer Isus koji je sav ljubav i milosrđe uvijek je pun ljubavi i milosrđa.

 

Razni sadržaji

Thursday the 28th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017