Došašće i blagoslov obitelji

.... Pred nama je vrijeme Došašća i Božića, vrijeme misa zornica, ispovijedanja i blagoslova obitelji. 

Navodim smjernice iz dopisa oca biskupa svećenicima i redovnicima Šibenske biskupije:

1. Blagoslov obitelji odgađa se za korizmeno vrijeme iduće godine. Ukoliko situacija bude nepromijenjena, razmotrit će se drugi oblici blagoslova obitelji. Kalendari, sličice i naljepnice za iduću godinu podijelit će se vjernicima u vrijeme Došašća nakon svetih misa.

2 Blagoslov vode - uoči Bogojavljenja, koju vjernici nose svojim kućama, neka bude poticaj na zajedničku molitvu ukućana u svome domu.

3. Vrijeme Došašća, vrijeme je velikih ispovijedi. Svećenik treba biti na raspolaganju vjernicima pridržavajući se distance i nošenja maski.

4. Pohod bolesnika, obavezno paziti na razmak, dezinfekciju ruku i nošenje maski. Preporuča se ne ići kod većeg broja bolesnika isti dan

5. Mise polnoćke, neka se, prema procjeni župnika, premjeste u raniji večernji sat ukoliko budu donesene još strože mjere.

 

Ponavljam poziv: utecimo se u zagovor nebeskoj Majci, osobito molitvom Pod tvoju se obranu utječemo, zagovoru sv. Mihovila, zaštitnika Šibenske biskupije i sv. Nikoli Taveliću kojem smo posvetili ovu godinu, moleći mir duše i zdravlje tijela u našem narodu, Domovini i cijelom svijetu.

Radosno vrijeme Došašća i Božića neka bude izvorom nade u Božju dobrotu koju nam iskaza svojim utjelovljenjem da bude Emanuel, Bog s nama. Svakoj vjerničkoj duši neka ova iskušenja budu poticaj da traži Božju blizinu i pomoć Boga svemogućeg u koga vjerujemo, kome se molimo i čiji slavni dolazak iščekujemo.

Neka ovo vrijeme bude poziv na još veće pouzdanje u Boga, rast u vjeri i ustrajnoj molitvi u župi i obitelji. Neka se poziv na odgovornost pretoči u naše svakidašnje odnose s istinskom nakanom brige za brata i sestru pored sebe, te bude odraz kršćanske ljubavi za drugoga i želje za obraćenjem na koje smo pozvani od Gospodina koji dolazi.

Tomislav Rogić, biskup Šibenski

OBAVIJESTI I NAJAVE

5.12. vjeronauka neće biti! Za sljedeći tjedan djeca će biti pravovremeno obaviještena.

 

Župnik je u samoizolaciji stoga misa radnim danom nema. Misa nedjeljom je u 10.00. Zbog nastalih okolnosti, mise na Kapelici neće biti kao ni u Lozici u crkvi sv. Nikole!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  

 

 

 

Razni sadržaji

Saturday the 5th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017